Rustpunt Oude Leede

Na enkele jaren ‘droog te hebben gestaan’ heeft Oude Leede weer een gelegenheid om koffie of wat anders te nuttigen.

Het eerste Rustpunt in Zuid-Holland is te vinden

op het melkveebedrijf van de familie Gravesteyn.

 

Isabella en Dirk Gravesteyn in Oude Leede hebben de primeur: zij runnen op hun melkveebedrijf aan de Oude Leedeweg het eerste Rustpunt in Zuid-Holland. Nou ja, runnen is een groot woord, want in principe runt het Rustpunt zichzelf.

 

Het concept, dat in het oosten van het land al groot en succesvol is, bestaat uit leuke plekjes waar wandelaars en fietsers even kunnen uitblazen en wat kunnen drinken, maar ze bedienen zichzelf en stoppen het geld gewoon in een potje.

 

Fred Heemskerk van de stichting Rustpunt heeft langs mooie fiets- en wandelroutes in het oosten en noorden van het land al enkele honderden van die Rustpunten weten te realiseren. Hij wilde de pleisterplaatsen graag ook in ons deel van het land, en dat begint nu dus van de grond te komen. Met steun van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, die 1610 euro heeft bijgedragen om twee Rustpunten in deze gemeente te kunnen vestigen.

 

De familie Gravesteyn heeft dus het eerste Rustpunt geopend. Over enkele maanden volgt een tweede bij een fietsverhuurbedrijf aan de Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Eigenlijk had dat ook al voor de zomer open zullen gaan, maar de eigenaar onderging onlangs een operatie en moet het dus even kalm aan doen.

Op adem komen

Koffie, koude drankjes en wat lekkers:

de bezoekers bedienen zichzelf.

Het Rustpunt op het bedrijf van Isabella en Dirk bestaat uit een gezellige ruimte waar je kan zitten en wat kan drinken en eten. Achter het barretje hangt een koffieautomaat, er staat een mandje met candybars en ander snoepgoed, er is een koelkastje met koude drankjes en wat andere lekkere dingen en buiten kun je lekker in de schaduw zitten en de benen strekken.

 

Voor een toiletgebouwtje is ook gezorgd, en als je wil kun je ook de accu van je elektrische fiets opladen. Verder kom je helemaal tot rust als je de verrichtingen van de boerenzwaluwen volgt die het Rustpunt hebben ontdekt en er een paar nestjes in hebben gebouwd. Ze vliegen in en uit.

Gastenboek

Dirk Gravesteyn: “We zijn net begonnen. Na de zomer komt er nog wel een officiële opening, misschien met een wethouder of zo. Er is nog geen publiciteit aan gegeven, maar toch hebben al wat mensen hun weg naar het Rustpunt weten te vinden. Het is leuk om dat via het gastenboek te volgen.”

 

In dat gastenboek staan louter enthousiaste en ook verraste reacties. Wil en Willem uit Delft schrijven: “Wat leuk! Een rustpunt voor een kopje koffie en plaspauze. Leuk initiatief!” Bart en Anneke melden: “We hebben heel gezellig zitten kletsen met de oude baas, en de koffie was lekker!” En Paul Stanton, uit Norwich in Groot-Brittannië, houdt het op: “Erg leuk! Dank u wel!”

 

Bron: Website Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

Deze ruimte fungeert als koffiehoek, maar je kunt ook lekker buiten zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behalve koffie zijn er ook andere drankjes en lekkernijen te vinden, maar de gast bedient zichzelf. Het geld kan gewoon in een potje worden gestopt.