– Programma Koningsdag 27 april 2019

UITZENDBUREAU BEROEPENMARKT

BEROEPENMARKT

13:30 uur

Zie meer informatie hier beneden

 

OPENING

14:00 uur

Opening uitzendbureau, hijsen vlag en spelen Wilhelmus

 

BBQ

Vanaf 14:00 uur

Broodje kebabburger; Broodje hamburger; Portie saté met brood;

Tosti; Samosa (vega); Pita falafel (vega)

 

FEEST

14:00-18:00 uur

Schiettent; Springkussens; Kraak de code spel; Muziek

 

BINGO

18:30-20:00 uur

3 rondes voor jong en oud

 

Inschrijven

Alle kinderen die op de basisschool zitten kunnen meedoen. Geef vóór 26 april je naam en leeftijd door aan Corine Gravesteyn. Dat kan via een briefje aan Onderweg 21, corineg80@gmail.com of 06-11310178.

 

13.30 uur

Meld je bij Corine in het buurthuis, dan hoor je in welk uitzendteam je zit en welke klus je als eerste gaat doen. Je ontvangt een veiligheidshesje.

 

14:00 uur

Het Wilhelmus wordt gespeeld en de burgemeester start de beroepenmarkt door de vlag te hijsen.

 

14:00-15:30 uur

Met je team probeer je 8 verschillende beroepen. Tussendoor is er een pauze waarbij het uitzendbureau voor een hapje en drankje zorgt. Voor iedere deelnemer is er na afloop een loonzakje en als jouw team de meeste klussen goed heeft afgerond, verdien je een heus contract!

 

16:00-17:00 en 17:00-18:00 uur

Hoe functioneer jij onder tijdsdruk of in een team?

Test je skills en KRAAK DE CODE. De ‘test’ is voor kinderen vanaf de middelbare school en duurt maximaal een uur. Twee teams van minimaal 3 en maximaal 6 spelers nemen het tegen elkaar op. Wie de code binnen een uur als eerste kraakt, wint! Geef je vooraf op, individueel of met meerdere deelnemers, met je naam en leeftijd bij Corina van der Ende Dat kan via een briefje aan Oude Leedeweg 93a, c.vanderende@xs4all.nl of 06-4664480

 

ORANJECOMITÉ

Festelijke groet van Corina van der Ende, Erik van der Lucht, Corine Gravesteyn, Wim Termorshuizen, Inge Weesenaar, Ron Meijndert en Inger Spee

– Polderweg dicht voor renovatie van 8 april t/m 3 mei!

Asfalteren en reconstructie Polderweg in Pijnacker

De werkzaamheden starten op 8 april en zullen gereed zijn op 3 mei 2019.

 

Tijdens de uitvoering is de weg afgesloten voor alle verkeer, ook fietsers.

Een alternatieve route zal via omleidingsborden aangegeven worden.

 

De Polderweg bevindt zich in slechte staat en heeft het einde levensduur bereikt. Daarom zal Gemeente Pijnacker-Nootdorp deze weg reconstrueren en opnieuw asfalteren. Alle betrokken bedrijven en bewoners worden ingelicht.

 

Faseringen en Planning v4

– Glasvezel buitenaf Persbericht: Glasvezelaanleg gestart in Pijnacker-Nootdorp

Aan de Sportlaan in Pijnacker is vandaag de eerste schop in de grond voor het glasvezelnetwerk van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland gevierd. Glasvezel buitenaf legt hier het netwerk aan. Wethouder Ilona Jense van de gemeente Pijnacker-Nootdorp voerde de graafhandeling uit. Dit deed ze nadat ze samen met Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf, het convenant tussen de gemeente en Glasvezel buitenaf ondertekende. Bij het moment waren ook aannemer BAM en de glasvezelambassadeurs uit het gebied aanwezig.

Link naar video van de eerste schop in de grond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buitengebied in de randstad
Wethouder Ilona Jense van Pijnacker-Nootdorp is blij met de komst van glasvezel. “Mede dankzij de inzet van vele betrokken bewoners en ondernemers is Glasvezel buitenaf er in geslaagd voldoende mensen voor hun plan te interesseren. Met de aanleg van dit glasvezelnetwerk krijgen inwoners en bedrijven uit het buitengebied nu eindelijk snel internet en zijn zij digitaal op de toekomst voorbereid. Hiermee gaat een wens van velen in vervulling,” aldus wethouder Jense.

 

Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf, komt uit de buurt en kent de regio goed. Hij licht toe: “Het lijkt in eerste instantie vreemd, om een regio naast Den Haag en Rotterdam te bestempelen als buitengebied. Maar als je naar het internet kijkt dat de mensen buiten de kernen van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland hebben, dan klopt de benaming wel. Daar gaan we nu verandering in brengen. De bewoners zitten daar ook op te wachten, ruim 61% heeft zich inmiddels aangemeld voor een abonnement.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planning
De werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland worden uitgevoerd door de aannemer BAM. In totaal graven zij 160 kilometer en leggen ze glasvezel langs ongeveer 1900 adressen in het gebied. Als alles volgens planning verloopt, is het hele gebied in oktober 2019 aangesloten.

 

Meer informatie
Meer informatie, ook over de planning van de aanleg, is beschikbaar op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/pijnacker-nootdorp-lansingerland/. Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied door Glasvezel buitenaf contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.