– Reconstructie Oude Leedeweg, Zuideindseweg en Bermversteviging 26 augustus t/m 6 september 2019

De gemeente gaat asfaltonderhoud uitvoeren op de Oude Leedeweg en de Zuideindseweg. Het gaat om het gedeelte vanaf de Oude Leedeweg, huis nr.5, tot aan de kruising Ackerdijkseweg. Voor de Zuideindseweg is dit vanaf de kruising Ackerdijkseweg tot aan de kerk, waar het asfalt ophoudt en overgaat naar straatstenen. Tijdens de uitvoering zal er over een stuk van ca. 400 meter aan de waterzijde van de Oude Leedeweg een bermversteviging aangebracht worden. 

 

Het onderhoud is noodzakelijk omdat het asfalt op diverse plekken het einde van de technische levensduur bereikt heeft.

 

Twee weken afsluiting gedeelte Oude Leedeweg en Zuideindseweg.

De werkzaamheden starten op maandag 26 augustus, er zijn twee weken voor gepland tot en met 6 september. Tijdens die periode is de Oude Leedeweg of de Zuideindseweg beperkt bereikbaar en geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Omdat het asfalt onderhoud voortdurend  verplaatst naar een volgend stuk, is nu niet precies te bepalen waar de aannemer op welke dag bezig is. 

 

Er zal met borden en verkeersafzettingen aangegeven worden waar er gewerkt wordt. Houd u dat goed in gaten, zodat u kunt bepalen wat voor u de beste aanrijroute is om bij uw woning te komen. Als de aannemer met de deklaag bezig is zal de weg op die locatie volledig afgesloten zijn. U kunt die dag niet door het werkvak heen rijden.

 

(Brom)fietsers kunnen via de Polderweg en de Onderweg om de werkzaamheden heenrijden. 

 

Wij verzoeken bedrijven om hun toeleveranciers tijdig te informeren en de juiste aanrijroute door te geven.

 

Let u a.u.b. op, het kan wisselen door voortschrijdende werkzaamheden. 

 

Bij slechte weersomstandigheden zoals lange tijd regen, extreme hitte (afkoeltijd asfalt) kunnen de werkzaamheden langer duren. Mocht alles voorspoedig verlopen, dan gaat we de weg eerder open.

 

Omleidingsroute

De omleidingsroute is met borden aangegeven. Bij deze brief zit een overzicht waar de werkzaamheden plaatsvinden. 

 

We begrijpen dat de werkzaamheden hinder geeft. We streven ernaar de hinder zoveel mogelijk te beperken, toch is enige hinder helaas niet te vermijden. Hiervoor vragen wij uw begrip.

 

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden, of wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact op met:  Projectleider Fred Maas, telefoon: 14015, e-mail: F.Maas@pijnacker-nootdorp.nl.

 

 

Bermversteviging, klik op link voor afbeelding  Oude Leedeeweg 26-34

 

– Glasvezel buitenaf traject vertraagd!

Het volgende bericht hebben de Ambassadeurs van Oude Leede ontvangen van Glasvezel Buitenaf:

In februari van dit jaar is aannemer BAM gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Pijnacker-Nootdorp. Ondertussen hebben we geprobeerd in gesprek te komen over de aanlegvoorwaarden met de gemeente Lansingerland. Dit proces duurt langer dan wij tot nu toe in de andere gemeenten zien. Dat heeft helaas ook gevolgen voor de aanleg in Pijnacker-Nootdorp. Daarover informeren wij u als ambassadeur in deze nieuwsbrief.

 

Een nieuwe plek voor de verdeelpunten
Een deel van het netwerk in het gebied Pijnacker-Nootdorp zou uit verdeelkasten op grond van de gemeente Lansingerland komen. Nu we nog niet in die gemeente aan de slag kunnen, moeten we op zoek naar een nieuwe plek voor deze verdeelpunten.
Om de juiste plekken te bepalen en voor de bijbehorende vergunningen etc. hebben wij een aantal weken nodig. Dit betekent dat we een deel van de werkzaamheden in Pijnacker-Nootdorp tijdelijk stil hebben gelegd, waardoor de mensen mogelijk later hun glasvezel aansluiting krijgen.

 

Begin juni weten we waar de verdeelpunten zullen komen en hoe de nieuwe planning er uit gaat zien. Dan informeren we ook al onze klanten per brief over de nieuwe planning en mogelijke vertraging.

 

Niet alles ligt stil

Ondanks dat we een nieuwe plek moeten zoeken voor de verdeelpunten uit Lansingerland, stellen we op dit moment alles in het werk om het netwerk in Pijnacker Nootdorp aan te leggen. Terwijl de engineers van aannemer BAM hard werken om het glasvezelnetwerk op nieuw vorm te geven, wordt er buiten waar mogelijk doorgewerkt. Zo is BAM op sommige plekken bijvoorbeeld al de glasvezelbuis van de openbare ruimte naar de woning aan het realiseren.

 

Wat betekent dit voor de aanleg in Lansingerland
Op dit moment kunnen we nog niet aanleggen in Lansingerland. We willen dat nog wel graag! En daar hadden we ook vertrouwen in toen we begonnen met de aanleg in Pijnacker-Nootdorp in februari. Helaas weten we nu nog niet precies wat het uitblijven van een overeenstemming met de gemeente Lansingerland betekent voor de mensen in deze gemeente. Ook zij ontvangen hierover begin juni een brief.

 

We vertrouwen er op u hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?

U kunt ons bellen via 088-7585800 of mailen via info@glasvezelbuitenaf.nl.

 

Met vriendelijke groet,
Glasvezel buitenaf