– Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen op maandag 10 juni bij Biologisch melkveebedrijf Gravesteijn

Op 10 juni as laat Biologisch melkveebedrijf Gravesteyn zien waar melk vandaan komt.

 

Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op maandag 10 juni 2019. De familie Gravesteyn neemt dit jaar voor de 6e keer deel en opent op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Deze dag is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast kun je ook een koe of kalf adopteren, of eigenlijk wordt je zelf onderdeel van de boerderij met twee activiteiten per jaar speciaal voor de adoptie-vrienden en onbeperkt bezoekrecht van je eigen koe. Bezoek de stand tijdens de open dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

 

Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Ambassadeur Epke Zonderland is aanwezig op de boerderij in Nigtevecht om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

 

De deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

 

– Glasvezel buitenaf traject vertraagd!

Het volgende bericht hebben de Ambassadeurs van Oude Leede ontvangen van Glasvezel Buitenaf:

In februari van dit jaar is aannemer BAM gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Pijnacker-Nootdorp. Ondertussen hebben we geprobeerd in gesprek te komen over de aanlegvoorwaarden met de gemeente Lansingerland. Dit proces duurt langer dan wij tot nu toe in de andere gemeenten zien. Dat heeft helaas ook gevolgen voor de aanleg in Pijnacker-Nootdorp. Daarover informeren wij u als ambassadeur in deze nieuwsbrief.

 

Een nieuwe plek voor de verdeelpunten
Een deel van het netwerk in het gebied Pijnacker-Nootdorp zou uit verdeelkasten op grond van de gemeente Lansingerland komen. Nu we nog niet in die gemeente aan de slag kunnen, moeten we op zoek naar een nieuwe plek voor deze verdeelpunten.
Om de juiste plekken te bepalen en voor de bijbehorende vergunningen etc. hebben wij een aantal weken nodig. Dit betekent dat we een deel van de werkzaamheden in Pijnacker-Nootdorp tijdelijk stil hebben gelegd, waardoor de mensen mogelijk later hun glasvezel aansluiting krijgen.

 

Begin juni weten we waar de verdeelpunten zullen komen en hoe de nieuwe planning er uit gaat zien. Dan informeren we ook al onze klanten per brief over de nieuwe planning en mogelijke vertraging.

 

Niet alles ligt stil

Ondanks dat we een nieuwe plek moeten zoeken voor de verdeelpunten uit Lansingerland, stellen we op dit moment alles in het werk om het netwerk in Pijnacker Nootdorp aan te leggen. Terwijl de engineers van aannemer BAM hard werken om het glasvezelnetwerk op nieuw vorm te geven, wordt er buiten waar mogelijk doorgewerkt. Zo is BAM op sommige plekken bijvoorbeeld al de glasvezelbuis van de openbare ruimte naar de woning aan het realiseren.

 

Wat betekent dit voor de aanleg in Lansingerland
Op dit moment kunnen we nog niet aanleggen in Lansingerland. We willen dat nog wel graag! En daar hadden we ook vertrouwen in toen we begonnen met de aanleg in Pijnacker-Nootdorp in februari. Helaas weten we nu nog niet precies wat het uitblijven van een overeenstemming met de gemeente Lansingerland betekent voor de mensen in deze gemeente. Ook zij ontvangen hierover begin juni een brief.

 

We vertrouwen er op u hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?

U kunt ons bellen via 088-7585800 of mailen via info@glasvezelbuitenaf.nl.

 

Met vriendelijke groet,
Glasvezel buitenaf

– Werkzaamheden N470 vanaf 10 juni 2019

Het groot onderhoud aan de N470 gaat op maandag 10 juni verder met de werkzaamheden op trajectdeel 7 (Tolhekplein) en 8a (tot hectometerpaal 13.1). Net als bij de voorgaande werkzaamheden wordt eerst aan de zuidbaan (richting Zoetermeer) gewerkt in de periode 10 t/m 18 juni en vervolgens aan de noordbaan (richting Delft) van 19 t/m 28 juni. Tijdens de werkzaamheden is de N470 tussen rotonde Ruyven en Berkelseweg in de richting waarin gewerkt wordt afgesloten. De afsluiting is over dit gehele stuk omdat hiertussen geen geschikte mogelijkheid is voor het provinciale verkeer om de N470 te verlaten. De werkzaamheden worden tussen 20.00 en 6.00 uur uitgevoerd.

 

De lokale omleiding bij de afsluiting van de zuidbaan gaat via de Klapwijkseweg en de Westlaan (N473), de grootschalige omleiding gaat over de A13-A4-A12 en over de N209. De omleiding bij de afsluiting van de noordbaan gaat via de Katwijkerlaan en de Delftsestraatweg of de Noordeindseweg en de grootschalige omleiding gaat over de A12-A4-A13.

 

De werkzaamheden aan de rotonde Oostelijke Randweg voert Boskalis in het najaar uit. De werkzaamheden aan het overige deel van trajectdeel 8, 8b (tot aan de Berkelseweg), wordt later dit jaar uitgevoerd. Op dit gedeelte van de weg zijn de werkzaamheden uitgebreider waardoor een aparte periode benodigd is.

 

Voor vragen kunt u met mij contact opnemen via telefoonnummer 06 15 12 46 13 of via email omgeving N470@boskalis.com. Tijdens uitvoering van de werkzaamheden doet dit telefoonnummer dienst als calamiteitennummer voor Boskalis. 

 

Zie ook bijgaande bewonersbrief Bewonersbrief TD7+8a

 

Met vriendelijke groet,

Leonie Engberink, omgevingsmanager N470

Mail: OmgevingN470@boskalis.com

Tel: 0615124613