Liedjes Ouwe Lee

Jan van Paasen, is een trotse Oudeleedenaar die het leuk vind om muziek te maken in zijn eigen huisstudio in Oude Leede.

 

 

Hij heeft diverse nummers gemaakt over de “Ouwe Lee”.

 

Dit zegt Jan over zichzelf: “Ik ben Jan van Paassen, geboren in de Oude Leede.

 

Ik ben vaak met muziek bezig, ik maak regelmatig nieuwe teksten op bestaande liedjes, een aantal daarvan gaan over de Oude Leede. Ik put soms uit oude bronnen en voeg er hier en daar wat actualiteiten doorheen. Ondertussen krijgen de Oude Leede liedjes steeds meer bekendheid in de regio.

 

Samen met Roon de Hoog ben ik sinds enkele jaren ook actief als gitaarduo Leedvermaak. Leed slaat natuurlijk op de Oude Leede. Samen zijn we regelmatig te gast in de zorgboerderij Buitengewoon. Ook hier worden veel liedteksten omgeschreven zodat de Oude Leede veelvuldig bezongen wordt.

 

De veranderingen in de buurt zorgen voor de inspiratie om zo af en toe een pakkende tekst te schrijven, of een bestaand nummer wat zich er voor leent om te herschrijven.

Wie weet komt er nog wel een ”Born in de Ouwelee”  of misschien ooit wel een Oude Lee ballade.”

 

Via de subpagina’s  vindt u de teksten van zijn ‘Ouwe Lee’ nummers met een link naar het nummer en hier de link naar zijn Youtube kanaal .