Glasvezelproject

Snel internet in Oude Leede
De Bewonersvereniging Oude Leede (BOL) maakt zich al geruime tijd sterk voor betere internetverbindingen in Oude Leede. Deze inspanningen resulteerden in 2017 in een nieuwe straalverbinding met ontvangst/zendmast van de KPN op de Oude Leedeweg. Dit betekende een flinke snelheidsverbetering voor bewoners dichtbij de mast, maar helaas niet voor vele anderen.

 

Een glasvezelnetwerk in het gehele gebied van Oude Leede is de beste oplossing en levert snelheden van 100 Mbit/s en meer in plaats van 2, 10 of 20 Mbit/s die nu ervaren worden.
In goed overleg met vertegenwoordigers van de buitengebieden van Pijnacker-Nootdorp (waaronder vertegenwoordigers uit Oude Leede) de Stichting Digitale Bereikbaarheid en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp is na een zorgvuldig proces de firma Glasvezel Buitenaf gekozen om het glasvezelnetwerk te laten aanleggen.

 

Uitnodiging bijeenkomsten informatie glasvezelproject
Er was al een informatieavond georganiseerd door Glasvezel Buitenaf op 18 sep 2018 in het Parochiehuis, Oostlaan 38a, Pijnacker. De uitnodiging stond in hun brief van begin september.

 

In aanvulling hierop nodigt de BOL alle inwoners van Oude Leede uit om een van de informatieavonden te bezoeken in het Oude Laarsje, Oude Leedeweg 62a. Hier wordt informatie gegeven en kunnen vragen worden beantwoord.
• Op maandag 24 sep 20.00 uur voor bewoners van Oude Leedeweg en aansluitende gebieden en diegenen die op 26 sep verhinderd zijn.
• Op woensdag 26 sep 20.00 uur voor bewoners van Zuideindseweg, Ackersdijkse weg en diegenen die op 24 sep verhinderd zijn.
De BOL adviseert u aanwezig te zijn en kennis te maken met het glasvezelproject.

 

Aanbieding voor snel internet in Oude Leede
De BOL is zeer verheugd dat er voor het eerst een serieuze mogelijkheid bestaat om binnen een jaar snel en stabiel glasvezel-internet te kunnen realiseren.
Nagenoeg alle inwoners van Oude Leede (diegenen die geen glasvezel- of coaxkabelaansluiting hebben) hebben begin september hierover een brief van Glasvezel Buitenaf gekregen. Deze aanbieding van Glasvezel Buitenaf, die u misschien verraste, is zeer belangrijk.

 

Het is van groot belang dat u tussen nu en 12 november serieus overweegt of u zich wilt laten aansluiten! De voorwaarde die Glasvezel Buitenaf stelt is dat op 12 november 2018 meer dan 50% van de aangeschreven bewoners zich ingeschreven moet hebben. Als er minder zijn dan 50% gaat het project niet door en komt er voorlopig geen sneller internet.
Snel internet is een basisbehoefte geworden voor iedereen, bedrijven, overheden en particulieren, schoolgaande kinderen, studenten, thuis werkenden, etc. en daarom moeten we deze kans niet voorbij laten gaan.

 

Veel gestelde vragen:
Er is een speciale pagina van Glasvezel Buitenaf met het antwoord op veel gestelde vragen, klik hier voor deze pagina.