Voorkomen inbraak in uw woning

Hoe voorkomt u een inbraak in uw woning?

Een in uw woning? Dat wilt u niet. Anderen moeten met hun  vingers van uw spullen afblijven. En u wilt niet dat iemand anders in uw woning kan komen. In dit bericht staan tien tips waarmee u inbrekers buiten houdt. Het zijn eenvoudige tips die het inbrekers erg moeilijk maken bij u in te breken.

 

Is er toch bij u ingebroken? Doe altijd aangifte!

Doe altijd aangifte als er bij u is ingebroken! De politie kan de daders en uw gestolen spullen alleen opsporen als u aangifte doet. Maak een afspraak via telefoonnummer 0900-8844 voor het doen van aangifte.

 

Betrapt u een dief?

Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Geeft dit door aan de politie. Blijf rustig. Neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats en het adres en wat er precies aan de hand is.

 

TIEN TIPS OM DIEFSTAL TE VOORKOMEN!

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Kijk op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor advies. www.politiekeurmerk.nl
  2. Doe uw voordeur en uw achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal een keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken. Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat een inbreker met een handheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen.
  3. Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats buitenlampen.
  4. Laat geen ladders in de tuin liggen. En ook geen andere dingen die een inbreker als opstap kan gebruiken.
  5. Hang geen adres aan uw sleutelbos. Want als u een sleutelbos met uw adres verliest, kan iedereen uw huis in.
  6. Leg uw huissleutel nooit op een geheime plek buiten uw huis. Bijvoorbeeld onder een bloempot. Inbrekers kunnen gemakkelijk bedenken waar u uw sleutel verstopt.
  7. Zorg dat je geld, sieraden of andere dure spullen vanaf buiten niet kunt zien. Leg ze liever in een kluis.
  8. Heeft u waardevolle spullen in huis of woont u afgelegen? Denk dan eens aan een alarmsysteem of een kluis.
  9. Komt u een paar dagen niet thuis, of langer? Vraag dan uw buren, uw familie of vrienden om de post op te ruimen. Zorg dat uw huis eruitziet alsof er iemand thuis is. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
  10. Zeg niet op uw voicemail dat u niet thuis bent. En schrijf niet op Facebook dat u bijvoorbeeld met vakantie bent. En natuurlijk ook niet op twitter of andere sociale media.

 

Bellen met de politie!

Politie spoed en bij verdachte omstandheden      112

Voor doven en slechthorenden   0900-8112

 

Geen spoed, wel politie nodig?             0900-8844

Voor doven en slechthorenden   0900-1844