– Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen op maandag 10 juni bij Biologisch melkveebedrijf Gravesteijn

Op 10 juni as laat Biologisch melkveebedrijf Gravesteyn zien waar melk vandaan komt.

 

Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op maandag 10 juni 2019. De familie Gravesteyn neemt dit jaar voor de 6e keer deel en opent op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Deze dag is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast kun je ook een koe of kalf adopteren, of eigenlijk wordt je zelf onderdeel van de boerderij met twee activiteiten per jaar speciaal voor de adoptie-vrienden en onbeperkt bezoekrecht van je eigen koe. Bezoek de stand tijdens de open dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

 

Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Ambassadeur Epke Zonderland is aanwezig op de boerderij in Nigtevecht om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

 

De deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.