– Alle informatie over Glasvezel buitenaf in Oude Leede

Korte inleidende tekst:

 

Snel internet in Oude Leede
De Bewonersvereniging Oude Leede (BOL) maakt zich al geruime tijd sterk voor betere internetverbindingen in Oude Leede. Deze inspanningen resulteerden in 2017 in een nieuwe straalverbinding met ontvangst/zendmast van de KPN op de Oude Leedeweg. Dit betekende een flinke snelheidsverbetering voor bewoners dichtbij de mast, maar helaas niet voor vele anderen.

 

Een glasvezelnetwerk in het gehele gebied van Oude Leede is de beste oplossing en levert snelheden van 100 Mbit/s en meer in plaats van de 2, 10 of 20 Mbit/s die nu vaak ervaren worden.

 

In goed overleg met vertegenwoordigers van de buitengebieden van Pijnacker-Nootdorp (waaronder vertegenwoordigers uit Oude Leede) de Stichting Digitale Bereikbaarheid en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp is na een zorgvuldig selectieproces de firma Glasvezel Buitenaf gekozen om het glasvezelnetwerk te laten aanleggen.

 

De BOL is verheugd dat er voor het eerst een serieuze mogelijkheid bestaat om binnen een jaar snel en stabiel glasvezel-internet te kunnen realiseren.

 

Aanbieding van CIF/Glasvezel Buitenaf voor snel internet in Oude Leede
Nagenoeg alle inwoners van Oude Leede (diegenen die geen glasvezel- of coaxkabelaansluiting hebben) hebben begin september hierover een brief van Glasvezel Buitenaf gekregen (indien u geen brief heeft gekregen neem dan contact op met de ambassadeurs onder in dit bericht of stuur een mail naar bol@oudeleede.nl).

Deze aanbieding van Glasvezel Buitenaf, die u misschien verraste, is zeer belangrijk. De aanbieding vind u via onderstaande link:

https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/pijnacker-nootdorp-lansingerland/aanbod/

 

Het is van groot belang dat u tussen nu en 12 november serieus overweegt of u zich wilt laten aansluiten!

 

De voorwaarde die Glasvezel Buitenaf stelt is dat op 12 november 2018 meer dan 50% van de aangeschreven bewoners zich ingeschreven moet hebben. Als er minder dan 50% is ingeschreven,  gaat het project niet door en komt er voorlopig geen sneller internet.

 

En nu? Hoe kunt u zich aanmelden?

 

Als u zich wilt aanmelden dan kan dat op een tweetal manieren:

 

  1. Via lokale verkopers, o.a. Wolff TV Pijnacker, Jotronics Delfgauw.

Zie deze link voor de volledige lijst: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/pijnacker-nootdorp-lansingerland/aanbod/lokale-verkopers/ Zij kunnen u persoonlijk begeleiden bij het kiezen van de juiste pakketten en U kunt bij hen inschrijven. Deze lokale verkopers ontvangen bij aanmelding een provisie van de provider, dat is hun vergoeding om u te kunnen helpen.

 

Om te helpen met de keuze en de inschrijving zijn er nog twee bijeenkomsten gepland in Buurthuis ’t Oude Laarsje:

  • inschrijfmiddag met de lokale verkopers, zaterdag 27 oktober van 13.30 – 16.00 uur
  • inschrijfavond met de lokale verkopers, woensdag 31 oktober van 19.30 – 22.00 uur
  1. Via internet:

Zie https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/pijnacker-nootdorp-lansingerland/ U vult uw postcode en huisnummer in en u klikt op ‘ga naar aanbieders en meld u aan’. U ziet nu de betrokken dienstaanbieders en u kunt door naar de websites van deze dienstaanbieders (providers), op het ogenblik zijn er zes providers die op het glasvezelnetwerk hun diensten aanbieden. Na het vinden van een geschikt pakket aan diensten kunt u zich verder aanmelden.

 

Als u online hulp wilt bij het kiezen van de pakketten, zie de vergelijking-website www.helloworldglasvezel.nl. Hier vult u in hoe u internet/TV/telefoon gebruikt en de website komt met voorstellen van de meest geschikte pakketten (van de vier particuliere aanbieders die straks actief zijn op ons glasvezelnetwerk). De uitkomsten zijn niet zaligmakend, maar voor doorsnee situaties klopt het.

 

Meld u op tijd aan: dat voorkomt een te drukke situatie in de laatste weken/dagen!

 

Tegemoetkoming in de kosten vanuit Ondernemingsfonds:

De eerste 500 aanmeldingen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp worden door het Ondernemersfonds beloond met een tegemoetkoming in de kosten van €180,- euro per aanmelding.

Dit is gelijk aan het vastrecht van één jaar. Voor meer informatie hierover klik hier.

 

Meer informatie over de dienstenaanbieders (providers)

Als u iets meer wilt weten over hoe verschillende dienstenaanbieders worden beoordeeld door de consumentenbond, zie: https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/beste (ook beoordelingen van aanbieders die in eerste instantie niet op het glasvezelnetwerk zullen zitten)

 

Speciale boodschap voor de eigenaren van nieuwe percelen

Indien u op het punt staat om te investeren in telefoonkabelaansluitingen, overweeg dan om een (tijdelijk) 4G abonnement te nemen voor uw internet en telefonie totdat het glasvezel er ligt. Zie bijvoorbeeld:

https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis?dclid=CPb9pqa789ACFVmXdwodbP8NHA

https://www.kpn.com/thuis/internet-buitengebied.htm

Wellicht is uw (toekomstige) huisnummer nog niet geregistreerd bij de gemeenten of glasvezelaanbieder, zodat u zich niet zomaar kunt aanmelden, neem in dat geval contact op met CIF/Glasvezel Buitenaf of met de glasvezelambassadeurs van Oude Leede.

 

Vragen of meer hulp nodig?: bel of app de ambassadeurs:

Ook zijn er bewoners van Oude Leede actief als ambassadeurs, dit zijn:

Rob van Paassen 06-06-510 71 314,

Henk van der Steen 06-542 161 70

en Giel Swager 06-55 362 062,  U kunt hen benaderen met uw vragen.